Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με ερώτηση που κατέθεσαν την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008 προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης και ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Η. Λαμπίρης θέτουν το θέμα των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Λήμνου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο


Η κατάσταση στο Νοσοκομείου Λήμνου τα τελευταία χρόνια παραμένει στάσιμη. Τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν και το προσωπικό δουλεύει υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου επισημαίνει ότι η μαιευτική κλινική λειτουργεί με έναν επίκουρο και έναν ιδιώτη ιατρό, που έρχεται μετά από πρόσκληση του πρώτου γιατρού να βοηθήσει, όταν υπάρχει ανάγκη. Στο μικροβιολογικό τμήμα οι περισσότερες εξετάσεις ασθενών στέλνονται σε εργαστήρια ιδιωτικά εκτός Νοσοκομείου.
Έντονα προβλήματα παρατηρούνται και στην Οφθαλμολογική κλινική όπου υπάρχει ένας μόνο οφθαλμίατρος, που αναγκάζεται να δουλεύει σε αίθουσα με στενότητα χώρου και με έλλειψη υλικών.
Με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στο βοηθητικό προσωπικό,  ορισμένοι υπάλληλοι οδηγούνται να δουλεύουν σε τομέα εργασίας άλλο από αυτό για τον οποίο έχουν προσληφθεί, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία σε θέματα εξυπηρέτησης του κοινού και παροχής υπηρεσιών.
Τέλος, ενώ υπό τις δύσκολες αυτές καταστάσεις θα έπρεπε να επικρατεί κλίμα συνεργασίας της Διοίκησης με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για το Νοσοκομείο, αντιθέτως πρόσφατα ο Πρόεδρος των εργαζομένων κλήθηκε σε απολογία για θέμα το οποίο δεν τεκμηριώνεται σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Πότε θα γίνει η προκήρυξη ώστε να πληρωθούν τα κενά οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού;
2) Θα ληφθεί υπόψη η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου για τις ειδικότητες που πρόκειται να προκηρυχθούν ;
3) Ποιές ενέργειες προβλέπονται ώστε να διασφαλιστεί η προσφορά εργασίας του βοηθητικού προσωπικού στον τομέα εργασίας για τον όποιο προσελήφθη και όχι και σε άλλα καθήκοντα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ